Ontdek het rijke Joodse verleden van Zutphen tijdens een boeiende wandeling door de Nieuwstad- en het Barlhezekwartier. Onder begeleiding van een deskundige gids loop je langs gebouwen en sporen van Joods leven, waarbij de geschiedenis tot leven komt.


De wandeling focust niet alleen op de architectuur, maar ook op de voormalige bewoners. Zo leer je over slager Hamburg, wiens familie al in 1836 een zaak had aan het Broederenkerkhof. Ook ontdek je meer over voddenkoopman Meyer Lipschits, voor wie een prachtig muurmonument is opgericht.


Tijdens de route krijgen deelnemers inzicht in het ontstaan van de Joodse gemeenschap in Zutphen vanaf de late 18e eeuw en het tragische lot dat hen trof tijdens de Jodenvervolging in 1940-1945.


Elke wandeling begint om 13.30 uur bij de ingang van de Synagoge aan Dieserstraat 11 te Zutphen. De route duurt ongeveer anderhalf uur en wordt afgesloten met koffie/thee in de Synagoge.


Mis deze unieke kans niet om het Joodse erfgoed van Zutphen te ontdekken en schrijf je vandaag nog in voor deze fascinerende wandeling!
 

De Stadswandeling Joods Zutphen wordt georganiseerd door de Werkgroep Joods Zutphen. 

Aankondiging, programma en aanmelding zie hier.

Foto
Afbeelding
Barlheze