Stolpersteine

Verhalen Joodse slachtoffers op App

STADSKANAAL - Op vrijdag 12 april presenteert Comité Stolpersteine in samenwerking met de gemeente Stadskanaal de app waarin alle locaties en verhalen van Stolpersteine staan: de Struikelstenen gids. Deze gedenkstenen liggen op plaatsen in de gemeente, waar Joodse slachtoffers van de 2e Wereldoorlog gewoond hebben.
Stadskanaal is dit jaar gastgemeente voor Stichting Vier 5 mei. De presentatie van de app is één van de activiteiten.
Het bericht Verhalen Joodse slachtoffers op App verscheen eerst op RTV1.

02/04/2019

Gemeente Stadskanaal presenteert de Stolpersteine app

STADSKANAAL – Op vrijdag 12 april presenteert Comité Stolpersteine in samenwerking met de gemeente Stadskanaal de app waarin alle locaties en verhalen van Stolpersteine staan: de Struikelstenen gids.  Deze gedenkstenen liggen op plaatsen in de gemeente, waar Joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog gewoond hebben. De gemeente Stadskanaal is dit jaar gastgemeente voor Stichting Vier […]

01/04/2019

30 struikelstenen in Antwerpen "Eindelijk een plek waar we onze grootouders kunnen herdenken"

In Antwerpen worden vandaag 30 struikel-stenen geplaatst. Het zijn herdenkingsstenen, die tussen de kasseien worden geplaatst. Er worden joodse slachtoffers mee herdacht, die uit Antwerpen gedeporteerd werden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Herman Van Goethem, historicus en rector van de Universiteit Antwerpen, vindt het van belang, dat er meer aandacht komt, voor de vele slachtoffers van het nazi-regime in Antwerpen.

05/03/2019

Pages