Stolpersteine

Door een struikelsteen krijgen mensen een gezicht

Levie Marcus Barkelau en Sara Barkelau-Meijer, Jozeph Stibbe, Jacob Cracau, Hendrika Glazer-van der Sluis en Mina Helena Salomé Glazer, Jacob Willem Lourier en Barend Bouman en Liza Bouman-Noah. Vanaf vandaag zullen deze namen te lezen zijn op negen struikelstenen die in Goes en Vlissingen worden gelegd als herinnering aan het feit dat ze zijn weggevoerd en omgebracht in de Tweede Wereldoorlog.

14/06/2019

Een klein steentje, een groot verhaal

Barend Bouman (57 jaar) en Liza Bouman-Noach (67 jaar) werkten en woonden bijna 25 jaar in de Lepelstraat in Vlissingen, voordat ze in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers werden weggevoerd en omgebracht. Vandaag worden ter herinnering twee struikelstenen voor hun woning gelegd. Katie Heijning van de stichting Struikelstenen Zeeland heeft onderzoek gedaan naar het levensverhaal van deze familie Bouman.

14/06/2019

Plaatsing ‘Stolpersteine’ in Groningen op schema; donderdag komen er 39 nieuwe bij

Het gaat naar wens wat betreft de plaatsing van Stoldpersteine in Groningen. Donderdag komen er meer van deze stenen bij, ter herinnering aan Joodse Groningers die in de oorlog werden vermoord. Deze stenen worden in het plaveisel op straat gelegd, vlak voor woningen waar ooit de slachtoffers van het naziregime woonden.

13/05/2019

Pages