Viateur Bruno Pare

10 december 1918 te Saint-Elzéar, Chaudiere-Appalaches Region, Quebec Canada ✡ 6 april 1945 te Zutphen.
Viateur woonde en bereikte de leeftijd van 27 jaar.
Beroep: Warrant Officer Class II

Viateur Bruno Pare was de zoon van Maurice Pare en Maria Pare uit Ste. Marie Beauce, Quebec.

Hoogstwaarschijnlijk is hij gedood door een Duitse scherpschutter ('sniper'), daar volgens ooggetuigen in verhouding veel Canadezen in en rond Zutphen en Warnsveld stierven door 15-16 jaar oude fanatieke volleerde Hitlerjugend soldaten van de 361e Volks Grenadier Division of het 3e Fallschirmjäger Ersatz und Ausbildungs Regiment.

Zijn broer Lieutenant Daniel Pare, van hetzelfde regiment, verloor ook zijn leven in de buurt van Zutphen, in Vierakker. Hij stierf echter twee dagen eerder, op 4 april 1945. Hij ligt echter begraven in Groesbeek. Zie: http://www.stolpersteinezutphen.nl/persoon/leo-pare

Viateur had als servicenummer E/9018. Zijn eenheid was Le Regiment de la Chaudiere, R.C.I.C. Hij ligt begraven op de Canadese Begraafplaats in Holten, in graf III. B. 02, temidden van zijn strijdmakkers die allen vielen tussen 4 en 8 april 1945 in de strijd rondom Zutphen en Warnsveld. Op de Canadese Begraafplaats in Holten liggen ca. 1.300 Canadese militairen begraven.

 

Aanvullende gegevens: klik op de termen hier beneden voor meer informatie.
Meer informatie over Viateur Bruno Pare op http://www.veterans.gc.ca/eng/remembrance/memorials/canadian-virtual-war-memoria…., Meer informatie over Viateur Bruno Pare op http://www.canadaatwar.ca/memorial/world-war-ii/152620/warrant-officer-class-ii-…., Meer informatie over Viateur Bruno Pare op https://www.tracesofwar.nl/sights/83273/Monument-Gesneuvelde-Canadezen-Almen.htm., Meer informatie over Viateur Bruno Pare op https://nl.findagrave.com/memorial/14041373/viateur-bruno-pare., Meer informatie over Viateur Bruno Pare op https://www.youtube.com/watch.