Ronald Edward Mastine

10 december 1921 te Saint-Félix-de-Kingsey in de Canadese provincie Québec Canada ✡ 5 april 1945 te Vierakker.
Ronald woonde en bereikte de leeftijd van 23 jaar.
Beroep: Private

Ronald Edward Mastine (23) uit Saint-Félix-de-Kingsey in de Canadese provincie Québec werd geboren op 10 december 1921 als zoon van Jacob Arthur Mastine en Jessie Edwina Searle. Hij was private bij The Highland Light Infantry of Canada.

Op 5 april 1945 sneuvelde hij in de buurt van Vierakker en werd begraven bij de Schutterstent van het St. Jansgilde in Beek, waar toen een Canadese verbandplaats was. Mastine werd op 10 maart 1946 herbegraven in graf XXII-D-2 op de Canadese Militaire erebegraafplaats Groesbeek, tussen Prentice en Pare.

Hij staat vermeld op het monument dat op 1 mei 1995 in Leesten werd onthuld om de 36 geallieerde militairen, meest Canadezen, te eren die in april 1945 bij de bevrijding van de toenmalige gemeente Warnsveld zijn omgekomen. Negen van hen, waaronder vier van The Highland Light Infantry of Canada, hebben tijdelijk in Bergh begraven gelegen. Zijn naam ontbreekt op de plaquette bij het Canadese kanon op de Bleek in 's-Heerenberg.

Zijn naam staat vermeld in het Second World War Book of Remembrance. Dit gedenkboek, met de namen van meer dan 44.000 Canadese militairen die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, ligt in de Peace Tower van het Canadese parlementsgebouw in Ottawa. Van The Highland Light Infantry of Canada hebben in Bergh ook tijdelijk begraven gelegen: §    Korporaal R.A. Granziol §    Private L.J. Pare §    Korporaal D.C.W. Walker