Renato Attilio Granziol

25 januari 1924 te Sprisiona, Venice, Italy Italië ✡ 4 april 1945 te Vierakker.
Renato woonde en bereikte de leeftijd van 21 jaar.
Beroep: Corporal

Renato Attilio Granziol (21) uit Windsor in de Canadese provincie Ontario werd geboren op 25 januari 1924als zoon van Anthony en Regina Granziol. Hij was korporaal bij The Highland Light Infantry of Canada.

Op 4 april 1945 overleed hij in het Canadese Hospitaal (2nd Canadian Casualty Clearing Station) in het Patersklooster te 's-Heerenberg aan verwondingen die hij een dag eerder had opgelopen in de buurt van Vierakker.

Hij werd tijdelijk begraven op de Algemene Begraafplaats in 's-Heerenberg. Granziol is in 1946 herbegraven in graf XVII-F-11 op de Canadese Militaire erebegraafplaats Groesbeek, naast Holbrook.

Hij staat vermeld op het monument dat op 1 mei 1995 in Leesten werd onthuld om de 36 geallieerde militairen, meest Canadezen, te eren die in april 1945 bij de bevrijding van de toenmalige gemeente Warnsveld zijn omgekomen. Negen van hen, waaronder vier van The Highland Light Infantry of Canada, hebben tijdelijk in Bergh begraven gelegen. Zijn naam ontbreekt op de plaquette bij het Canadese kanon op de Bleek in 's-Heerenberg. Zijn naam staat vermeld in het Second World War Book of Remembrance. Dit gedenkboek, met de namen van meer dan 44.000 Canadese militairen die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, ligt in de Peace Tower van het Canadese parlementsgebouw in Ottawa. Van The Highland Light Infantry of Canada hebben in Bergh ook tijdelijk begraven gelegen: §    Private R.E. Mastine §    Private L.J. Pare §    Korporaal D.C.W. Walker