Percy Dexter Higgins

4 oktober 1921 te Stellarton, Pictou County, Nova Scotia Canada ✡ 7 april 1945 te Warken.
Percy woonde en bereikte de leeftijd van 23 jaar.
Beroep: Lieutenant

Percy was de zoon van Percy Dowell en Evangeline Higgins uit Ottawa, Ontario. Hij was getrouwd met Elizabeth Mary Higgisn uit Cowfold, Sussex Engeland.

Lt. Percy D. Higgins overleed in Warken.

Hij voerde het bevel over een compagnie. Het bevel van deze compagnie werd na zijn overlijden overgenomen door de veteraan Sgt. Russell Jackson. Hij had als servicenummer Lieutenant Sevice Number: P903353. Zijn eenheid was North Nova Scotia Highlanders R.C.I.C.

Percy ligt begraven op de Canadese Begraafplaats te Holten, in graf I.H.5, temidden van zijn strijdmakkers die allen vielen tussen 4 en 8 april 1945 in de strijd rondom Zutphen en Warnsveld. Op de Canadese Begraafplaats Holten liggen ca. 1.300 Canadese militairen begraven.

Hoogstwaarschijnlijk is hij gedood door een Duitse scherpschutter ('sniper'), daar volgens ooggetuigen in verhouding veel Canadezen in en rond Zutphen en Warnsveld stierven door 15-16 jaar oude fanatieke volleerde Hitlerjugend soldaten van de 361e Volks Grenadier Division of het 3e Fallschirmjäger Ersatz und Ausbildungs Regiment.