Patrick Bryan Joseph Morgan

17 september 1922 te Hamilton, Hamilton Municipality, Ontario Canada ✡ 4 april 1945 te Warnsveld.
Patrick woonde en bereikte de leeftijd van 22 jaar.
Beroep: Corporal

Hij was de zoon van Joseph en Angela Morgan uit Hamilton, Ontario.
Hij had als servicenummer C/12286. Zijn eenheid was de Essex Scottish Regiment! R.C.I.C.
Hij ligt begraven op de Canadese Begraafplaats in Holten, in graf I. H. 2, temidden van zijn strijdmakkers die allen vielen tussen 4 en 8 april 1945 in de strijd rondom Zutphen en Warnsveld.
Op de Canadese Begraafplaats in Holten liggen ca. 1.300 Canadese militairen begraven. 

Straatnaam

5 mei 2017 kreeg Leesten-Oost er een bijzondere straatnaam bij: de Morganlaan. De laan is vernoemd naar Corporaal Morgan.
Zijn levenloze lichaam werd op 5 april 1945 gevonden in eenmansbunker bij Huis 't Velde, door de dochter van de tuinman, mevrouw Berkel. Hij lag in een kleine bunker die daarna de naam 'de put van Morgan' kreeg.

De put raakte uit beeld, totdat vrijwilligers van het Gelders Landschap en team Archeologie hem in 2015 opnieuw ontdekten. De put is op 24 en 25 april 2017 blootgelegd. Mevrouw Berkel ging tot haar dood nog elk jaar naar de Canadese begraafplaats in Holten en liep langs al die stenen: één daarvan hoorde bij die ene jongeman wiens naam ze niet kende.

Canadese nazaten, zijn nicht Veronica O'Brien-Morgan, haar man Terry en dochter Shawn, herdachten hem op 5 mei 2017. Veronica onthulde daarna een informatiebord bij de bunker en het staatnaambord 'Morganlaan' in de wijk Leesten-Oost.