Leo Joseph Pare

19 oktober 1918 te Onbekend Canada ✡ 4 april 1945 te Vierakker.
Leo woonde en bereikte de leeftijd van 26 jaar.
Beroep: Private

Leo Joseph Pare (26) uit Canada werd geboren op 19 oktober 1918. Hij was private bij The Highland Light Infantry of Canada onder nummer A/605609.

Op 4 april 1945 sneuvelde hij in de buurt van Vierakker en werd begraven bij de Schutterstent van het St. Jansgilde in Beek, waar toen een Canadese verbandplaats was.
Leo werd op 10 maart 1946 herbegraven in graf XXII-D-3 op de Canadese Militaire erebegraafplaats Groesbeek, tussen Mastine en Ruck.

Hij staat vermeld op het monument dat op 1 mei 1995 in Leesten werd onthuld om de 36 geallieerde militairen, meest Canadezen, te eren die in april 1945 bij de bevrijding van de toenmalige gemeente Warnsveld zijn omgekomen. Negen van hen, waaronder vier van The Highland Light Infantry of Canada, hebben tijdelijk in Bergh begraven gelegen. Zijn naam ontbreekt op de plaquette bij het Canadese kanon op de Bleek in 's-Heerenberg.

De namen van Pare en de andere gesneuvelden van zijn bataljon op het monument in Leesten. De sterretjes geven aan dat zij in Groesbeek begraven zijn; de meeste Canadezen die in Warnsveld sneuvelden, liggen in Holten. Zijn naam staat vermeld in het Second World War Book of Remembrance. Dit gedenkboek, met de namen van meer dan 44.000 Canadese militairen die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, ligt in de Peace Tower van het Canadese parlementsgebouw in Ottawa. Van The Highland Light Infantry of Canada hebben in Bergh ook tijdelijk begraven gelegen: § Korporaal R.A. Granziol § Private R.E. Mastine § Korporaal D.C.W. Walker