George Cain

11 juni 1919 te Huddersfield, Metropolitan Borough of Kirklees, West Yorkshire, England Engeland ✡ 7 april 1945 te Zutphen.
George woonde en bereikte de leeftijd van 25 jaar.
Beroep: Captain

George was de zoon van George Cain, een Engelse veteraan van WWI die naar Canada was geëmigreerd en Sarah Elizabeth Cain.

George jr. was in 1941 getrouwd met Elinor Cain uit Toronto, Ontario, Canada.

George jr. ging naar de Carlton School in Toronto. In het dagelijks leven was hij chemicus bij het bedrijf Aulcraft Paints Ltd.

De familieleden die oorlog overleefden waren zijn broer Lieut. Kenneth Cain en zijn twee zusters Jean Cain en Mrs.William Neill, wiens echtgenoot, een sergeant, levend was teruggekeerd naar Canada.

George liet zich als private in augustus 1941 inschrijven als militair en moest zich melden in Three Rivers in Quebec. In juli 1943 ging hij 'overseas' naar Europa.

Zijn eenheid was de Stormont, Dundas and Glengarry Highlanders, R.C.I.C.

George ligt begraven op de Canadese Begraafplaats te Holten, in graf I. H. 7, temidden van zijn strijdmakkers die allen vielen tussen 4 en 8 april 1945 in de strijd rondom Zutphen en Warnsveld. Op de Canadese Begraafplaats Holten liggen ca. 1.300 Canadese militairen begraven.