Colin Keith Fraser

20 oktober 1921 te Mount Bentinck op St. Vincent in de Caribische Zee Canada ✡ 4 april 1945 te Warken.
Colin woonde en bereikte de leeftijd van 23 jaar.
Beroep: Sapper (Genie soldaat)

De namen van Fraser en de andere gesneuvelden van zijn compagnie op het monument in Leesten. De sterretjes geven aan dat zij in Groesbeek begraven zijn; de meeste Canadezen die in Warnsveld sneuvelden, liggen in Holten.

Colin Keith Fraser (23) was afkomstig uit Mount Bentinck op St. Vincent in de Caribische Zee. Hij werd geboren 20 oktober 1921. Fraser was sapper (geniesoldaat) bij 18 Field Company van de Royal Canadian Engineers.

Hij sneuvelde op 4 april 1945 bij Warken, een buurtschap bij Warnsveld, toen daar binnen vier seconden vier granaten insloegen. Behalve Fraser had 18 Field Company bij dit incident nog drie slachtoffers te betreuren. Alle vier staan zij vermeld op het monument dat op 1 mei 1995 in Leesten werd onthuld om de 36 geallieerde militairen, meest Canadezen, te eren die in april 1945 bij de bevrijding van de toenmalige gemeente Warnsveld zijn omgekomen. Negen van hen, waaronder vier van 18 Field Company, hebben tijdelijk in Bergh begraven gelegen.).

Fraser werd begraven bij de Schutterstent van het St. Jansgilde in Beek, waar toen een Canadese verbandplaats was. Hij werd op 10 maart 1946 herbegraven in graf XXII-D-8 op de Canadese Militaire erebegraafplaats Groesbeek, tussen Hebblethwaite en Overby.

Zijn naam staat vermeld in het Second World War Book of Remembrance. Dit gedenkboek, met de namen van meer dan 44.000 Canadese militairen die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, ligt in de Peace Tower van het Canadese parlementsgebouw in Ottawa. Zijn naam ontbreekt op de plaquette bij het Canadese kanon op de Bleek in 's-Heerenberg. Van de Royal Canadian Engineers hebben in Bergh ook tijdelijk begraven gelegen: §    Sapper M.J.L. Clouatre (16 Field Company) §    Sapper I. Flowers (1 Road Construction Company) §    Sapper D.A. Hebblethwaite (18 Field Company) §    Sapper E.F. Holbrook (18 Field Company) §    Sapper J. Mosley (18 Field Company) §    Lance-Sergeant C.O. Overby (16 Field Company)