Arnoldus Martinus Hoegen Dijkhof

1 januari 1904 te Apeldoorn Nederland ✡ 14 oktober 1944 te Zutphen.
Arnoldus Martinus woonde Barlheze 68 en bereikte de leeftijd van 40 jaar.
Beroep: Caféhouder

Overleden op 14 oktober 1944 tijdens het mislukte Engelse bombardement op de IJsselbrug van Zutphen. Hij was getrouwd met Helena de Vries. Zij haden drie kinderen. Zijn geboortedatum is een schatting.

'Links op de hoek van de Rozengracht en Barlheze, destijds Barlheze nr. 68, was vanaf het begin van de twintigste eeuw een café gevestigd. Niet het enige café in de Barlheze trouwens. Het droeg lange tijd de naam Stationzicht, maar was in de volksmond vooral bekend als Café de Vries.

De Vries, tot 1930 uitbater, was een actieve middenstander die onder meer aan de basis heeft gestaan van Buurtvereniging Barlheze. Deze buurtvereniging verzorgde bijvoorbeeld de feestbogen die bij belangrijke gebeurtenissen aan de ingangen van de Barlheze werden opgericht, zoals voor de verjaardag van koning Willem III in 1887 en bij de inhuldiging van koningin Wilhelmina in 1898.
De serre voor het café werd tussen 1914 en 1915 geplaatst, zeer tegen de zin van een aantal gemeenteraadsleden. Men vreesde toename van het drankmisbruik. Vanaf circa 1930 was
Arnold Hoegen Dijkhof eigenaar van het etablissement. Zijn café, dat erg populair was vanwege de riante locatie, overleefde het bombardement en de oorlog niet.'