Nieuws

Geselecteerde nieuwsberichten uit de (inter)nationale, regionale en locale pers over Stolpersteine.

Gemeente Zutphen ondersteunt Stolpersteine Zutphen
31-Jan-2020

Gemeente Zutphen gaf het goede voorbeeld door ons initiatief voor een Stolpersteine APP moreel en financieel te ondersteunen. Dank daarvoor!  

Crowdfundings actie
15-Jan-2020

We hebben besloten voor het ultieme te gaan: een eigen smartphone-app voor Stolpersteine Zutphen. Een eigen app, werkende met geotagging, plaatsbepaling via satelliet.

osthessen-news.de 02-Apr-2020

Auf den ersten Blick erkennt man nicht viel: lediglich eine Metallplatte, genau 96 mal 96 Millimeter, die in die Erd

jonet.nl 16-Mar-2020

In de gemeente Alkmaar worden geen Stolpersteine, maar eigen herdenkingsstenen gelegd voor de deuren van huizen waar ooit vermoorde Joden hebben gewoond. Het project is geïnitieerd vanuit de lokale stichting…

jonet.nl 05-Mar-2020

In Rotterdam-Zuid en Wassenaar worden dit jaar Stolpersteine gelegd. De struikelsteentjes komen in de stoep te liggen op plekken waar ooit vermoorde Joden hebben gewoond. In beide plaatsen zijn vrijwilligers…

rhein-zeitung.de 06-Feb-2020

Bad Kreuznach.  Nun erinnern auch in Bad Kreuznach sechs Stolpersteine an Bad Kreuznacher Bürger jüdischen Glaubens, die Opfer des Nationalsozialismus wurden.

Op initiatief van Coen Derickx, fractievoorzitter
van de PvdA in Krimpen aan den IJssel heeft de gemeenteraad gezamenlijk ingestemd met het verzoek aan het college om te onderzoeken of het mogelijk is om 4 struikelstenen te plaatsen.

Een app met een wandelroute die je langs de Stolpersteine in Zutphen voert.

STADSKANAAL – College- en raadsleden legden donderdag, als start

Pages