Zoekplaatje

Bij het verwerken van de Verkaufsbücher kwamen we personen en adressen tegen die we niet konden plaatsen.

Helpt u ons bij het vinden van deze gegevens? Uw informatie is welkom op info@stolpersteinezutphen.nl.

Ook met inachtneming van de omnummeringslijsten (Warnsveld) van 1936 en 1964, zie hier, kunnen we onderstaande adressen niet plaatsen.

In Zutphen heette De Prins Bernhardlaan in de oorlog de Willem de Zwijgerlaan. Echter, de genoemde huisnummers bestaan niet. Welke adressen betreft dit?

Leestenseweg 97
Leestenseweg 95
Leestenseweg 99
Leestenseweg 91
Beukensingel 209
Willem de Zwijgerlaan 276
Willem de Zwijgerlaan 278
Willem de Zwijgerlaan 275
Renmakershoek 2

Hieronder vindt u de meest recente aanpassingen en nieuwsberichten.

06-okt-2020

Edit link:

Tijdens de Tweede Wereldoorlog worden door de Duitsers panden verkocht waarvan de eigenaren veelal Joods zijn. De administratie hiervan staat in de zogeheten Verkaufsbücher.

Voor Zutphen en Warnsveld zijn 96 transacties bekend van in totaal 125 panden en een weiland.


29-okt-2020

Edit link:

Bij het verwerken van de Verkaufsbücher kwamen we personen en adressen tegen die we niet konden plaatsen.

Helpt u ons verder?


In de Schilderswijk in Zutphen woonden voor de oorlog zo'n vijftien Joodse gezinnen. Om hen blijvend te herinneren, willen de buurtbewoners bij een aantal huizen Stolpersteine plaatsen. Dit zijn gedenkstenen die voor de huizen van Joodse slachtoffers, uit de Tweede Wereldoorlog, komen te liggen.


Neuwied. 75 Jahre ist es her, dass die alliierten Truppen die Konzentrationslager der Nazis befreiten. Für rund sechs Millionen Menschen kam das jedoch zu spät. Unter den Opfern waren auch knapp 300 Neuwieder, an die mittlerweile Stolpersteine erinnern.


De Joodse schrijver Etty Hillesum uit Middelburg, die bekend werd door de oorlogsdagboeken en brieven die ze naliet nadat ze in