Nieuws

Geselecteerde nieuwsberichten uit de (inter)nationale, regionale en locale pers over de Tweede Wereldoorlog in Zutphen, Warnsveld en de Achterhoek.

Jodenjacht in Gelderland: de nacht dat honderden Joden worden afgevoerd naar Westerbork

In de nacht van 17 op 18 november 1942 is het mis, goed mis in Gelderland. De Duitse bezetter heeft het die avond gemunt op Joodse Gelderlanders in Arnhem, Nijmegen, Doetinchem, Zutphen, Apeldoorn, Borculo,Tiel en Winterswijk. Honderden mensen worden opgepakt en met de trein naar kamp Westerbork afgevoerd. Het is zeker niet toevallig dat er op zoveel plekken tegelijkertijd een razzia gehouden is.

17/11/2017

Haniel in Zutphen opent deuren midden in de nacht voor nieuwe Call of Duty - LokaalGelderland

LokaalGelderlandHaniel in Zutphen opent deuren midden in de nacht voor nieuwe Call of DutyLokaalGelderlandZUTPHEN - De Zutphense Haniel pakt de lancering van de game Call of Duty: WWII groot uit! Ze openen de winkel namelijk donderdagnacht voor de gamers. “Ieder jaar komt er een nieuwe Call of Duty game uit, iets waar bijna iedere gamer naar uit kijkt” ...

02/11/2017

Deel 16: An Stein - 'Je moet het wel zelf meegemaakt hebben' - Contact Zutphen - Warnsveld (persbericht)

Contact Zutphen - Warnsveld (persbericht)Deel 16: An Stein - 'Je moet het wel zelf meegemaakt hebben'Contact Zutphen - Warnsveld (persbericht)Ieder jaar vertelt An Stein (81) aan de kinderen van de Jan Ligthartschool over het bombardement dat op 14 oktober 1944 een deel van Zutphen en haar ouderlijk huis aan de Rozengracht verwoestte. 'Ik was naar een verjaardagsfeestje'. Op de foto in het ...

06/10/2017

Noodverordening bij vindplek V1 in Zutphen - De Stentor

De StentorNoodverordening bij vindplek V1 in ZutphenDe StentorvideoDe Zutphense burgemeester Annemieke Vermeulen heeft donderdag een noodverordening afgekondigd voor het gebied nabij de Oude IJsselbrug waar een V1 uit de Tweede Wereldoorlog is aangetroffen. Het weiland tussen de winter- en zomerdijk is ...(Ongeldige) noodverordening afgegeven voor gebied V1-bom in ...LokaalGelderlandOntstekers van gevonden V1 in Zutphen donderdag tot ontploffing ...De GelderlanderAlle 10 Artikel »

07/07/2017

V1 uit Tweede Wereldoorlog gevonden nabij Oude IJsselbrug in ... - De Stentor

De StentorV1 uit Tweede Wereldoorlog gevonden nabij Oude IJsselbrug in ...De StentorNabij de Oude IJsselbrug in Zutphen is woensdag bij werkzaamheden een oude V1 uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. De Explosieven ...Ontstekers van gevonden V1 in Zutphen donderdag tot ontploffing gebrachtDe GelderlanderGevonden V1 Zutphen tot ontploffing gebrachtLokaalGelderlandAlle 6 Artikel »

06/07/2017

Pages